събота, 21.09.24
7.8 C
София
18 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      53 млн.лева са отпуснати за военните ни летища и училища

      Министрите отпускат 53,4 млн. лева за поддръжка на военните летища и училища, съобщиха от пресцентъра на МС.
      За Министерството на отбраната се отпускат 23 млн. лв. За поддръжка на хардуера на комуникационните, информационните и навигационните системи на летища на Военновъздушните сили – 20 млн. лв.

      За строително-ремонтни дейности са отделени 2 млн. лева. За ремонт на административната сграда на служба „Военна информация“ са предназначени 1 млн. лв.

      Парите за ВВС се осигуряват за сметка на предвидените пари за летателната годност на изтребителите МиГ-29 – процедура, която беше спряна поради обжалване от трета страна, уточняват от МС.

      За ремонт във висшите военни училища се отпускат 28 млн. лв. Военна академия „Г. С. Раковски“ получава 7 млн. лева, за Националният военен университет „Васил Левски“ – 16 млн. лева, и Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ – 5 млн. лева.

      В същото постановление на МС са предвидени и пари за рехабилитация на общинската пътна мрежа на община Елин Пелин на стойност 1 млн. лв. Такава сума е одобрена и за възстановяване и рехабилитация на улици в Златарица и в село Горско ново село.

      На община Аксаково се предоставят 400 000 лева за придобиване на последните три етажа от административната сграда на кметството.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ