петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА ЛИ Е БОРБАТА С ДЖИХАДИСТИТЕ?

      Кралят на Йордания Абдула определи битката с джихадистката групировка „Ислямска държава“ като Трета световна война. В интервю за телевизия Си Ен Ен, кралят заяви, че конфликтът обединява християни, мюсюлмани и други религии в битка на поколенията и поради това спокойно можем да я наречем като Третата световна война, но в религиозен смисъл.
      По думите на Абдула тази война не е само на Запада, а на целия ислямски свят, тъй като всички се обединяват срещу терористите.
      Йордания е една от страните, която участва доста активно в коалицията водена от Съединените щати срещу „Ислямска държава“. Действията й обаче се засилиха и ожесточиха, след като джихадистите разпространиха видеозапис, в който се вижда как изгарят жив военния йордански пилот Муас ал Касасбех. В отговор Йордания екзекутира няколко членове на групировката и нанесе нови въздушни удари върху територии, превзети от джихадистите.
      Пред Си Ен Ен монархът на Йордания заяви, че не е гледал лично записа с екзекуцията на Касасбех, но въпреки това скърби заедно с близките на пилота.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ