вторник, 24.09.24
25.8 C
София
29 C
Пловдив
25.1 C
Варна
Search Suggestions

      9 държави от ЕС с последно предупреждение за мръсния въздух

      Девет държави членки на Европейския съюз имат последно предупреждение заради нарушения на нормите за чистота на въздуха. Това съобщи говорителката на Европейската комисия Мина Андреева.

      Става дума за Чехия, Германия, Испания, Франция, Италия, Унгария, Румъния, Словакия и Великобритания. Комисарят по околната среда Кармену Вела е поканил министрите на околната среда на тези държави, за да им даде възможност да изложат мерките, които ще предприемат за решаването на проблема.

      Андреева подчерта, че „срещата за качеството на въздуха е свикана по три причини – за защита на гражданите, за да се изясни, че ако няма подобрение в тези държави, ще има правни последици, и за да се напомни на държавите членки, че тази стъпка е краят на един дълъг, според някои дори твърде дълъг, период на предложения за помощ, съвети и предупреждения“, предаде пресслужбата на Европейската комисия.

      Европейската комисия иска да си сътрудничи с държавите членки, за да им помогне да изпълнят ограниченията за емисиите, които те са се съгласили да спазват, и които гарантират здравето на гражданите, се посочва в съобщение на Комисията.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ