петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      ТУРЦИЯ С ОПЕРАЦИЯ СРЕЩУ ИД

      Заедно с иракските власти Турция обмисля операция срещу джихадиската групировка „Ислямска държава“. Целта е освобождаването на Мосул. Това заяви турският премиер Ахмет Давутоглу в Португалия, където проведе разговори със своя колега Педро Пасос Коелю.
      Даватоглу заяви, че освобождаването на Мосул е стратегическа и историческа мисия. Междувременно иракският президент е упълномощил заместника си Осама Наджафи да се заеме с въпроса за освобождението на Мосул. Миналата седмица той беше в Турция и обсъждахме тези въпроси. Засега обаче няма конкретно решение за нова операция или за някакви действия, различни от тези, които вече са предприети. Ако има такова решение, Турция вероятно ще вземе участие в операцията.
      По въпроса за двата транспортни самолета на турските въоръжени сили, които на 3 март извършиха военни доставки в Багдад, премиерът заяви, че това е направено в съответствие с предишни договорености. „Между Турция и Ирак има споразумения в областта на отбраната и за нас стабилността в Ирак е от жизненоважно значение“, каза Давутоглу.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ