понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
20 C
Пловдив
22.1 C
Варна
Search Suggestions

      НАД 140 ПРОЕКТА ПОДОБРЯВАТ ОКОЛНАТА СРЕДА У НАС

      Над 140 проекта на обща стойност 130 млн. лв. подобряват природната среда у нас. Средствата са отпуснати от Националният доверителен еко фонд, който само за 20 години, постигна значими резултати в опазването на околната среда на територията на страната ни.
      Проектите, финансирани от Фонда, се реализират в 4 основни направления – опазване на чистотата на въздуха, намаляване на вредните емисии, неутрализиране на стари замърсявания и опазване на чистотата на водните басейни и биологичните видове у нас.
      Обединяване на хората в името на общата значима кауза е основната причина за успеха на инициативата. Над 20 млн. шведски франка пък са средствата, инвестирани в околната среда на страната ни. 420 куб. метра регламентирани и нерегламентирани сметища са изчистени на територията на 202 български града, газифицирани са 201 сгради, инсталирани са 2 системи за изчистване на вредните емисии във въздуха и 2 пречиствателни станции за отпадни води.
      Всичко това е изградено в рамките на програмата за еко развитие от 2010 година насам.
      Послучаи 20-годишния юбилей на Националният доверителен еко фонд бяха връчени две почетни награди на основателите и донорите на програмата и почетни грамоти, на участниците в подобряването на еко инфраструктурата в страната.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ