събота, 21.09.24
7.8 C
София
18 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      План Б на САЩ срещу Северна Корея – война

      САЩ планират да започнат подготовката за възможно военно решение на проблема с КНДР, което може да се наложи, ако дипломатическият подход не доведе до необходимите резултати. Това съобщи в понеделник командирът на Тихоокеанския морски корпус на САЩ Дейвид Бергер на среща с японския министър на отбраната Итунори Онодар, цитиран от ТАСС.

      „Ако дипломатическият подход се провали, има вероятност да е необходимо да се прибегне до някакво военно решение. Трябва да сме готови за незабавни действия“, цитира думите на Бергер японската обществена телевизия NHK . В същото време той подчерта, че върху КНДР трябва да се „продължи с дипломатически натиск“.

      Ръководителят на японското министерство на отбраната, от своя страна, изрази увереност, че натискът върху Пхенян трябва да продължи и да се гарантира, че „има смисъл“ от предстоящата среща на върха между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен ун. „За да се увеличи натискът, е необходимо американско-южнокорейските упражнения да вървят по план“, добави той.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ