понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
20 C
Пловдив
22.1 C
Варна
Search Suggestions

      НОВ ОБЛИК НА СТОЛИЦАТА БЕЗ ЗАДРЪСТВАНИЯ

      Новите проекти на столицата са разделени в четири зони. Първата зона е Перловската река – от Орлов мост до бул. “Драган Цанков”. Втората зона включва “Граф Игнатиев” и площадите около него. Третата зона е между Президентството и Руската църква. Четвъртата зона е храм “Св. Александър Невски”. 
      В голямата си част и четирите зони ще претърпят реконструкция на настилката, разширяване на парковете и пешеходните пространства.
      С новите проекти, които влизат във фаза на реализация, ще се премахнат задръстванията, смята главният архитект на столицата Петър Диков. Най-близките промени са разширение на двете платна – северното и южното, между площад „Орлов мост” и ул. „Граф Игнатиев”. В план-графикът за района е включено и изграждането на трета лента на пътното платно – бус лента.
      Озеленяването и екологичната насоченост са основните приоритети за район Перловска река. Там стремежът е към възраждане на възможността за спокойна и атрактивна почивка в градска среда.
      В ход на осъществяване е и още един дълго обмислян и доста оспорван проект. Той засяга промяната на централната част на София около площад „Славейков“. Там се предвижда изграждането на дневни книжни пазари и промяна на вида и начинът на вписване в средата на настоящия пазар за плодове и зеленчуци.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ