петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      НОВО НАВОДНЕНИЕ В МИЗИЯ?

      Нови наводнения на територията на Мизия са възможни. Въпреки че от няколко дни не е валяло, нивото на реките във Враца остава критично. Именно от там идва основната опасност за повторни наводнения, коментира жител на Мизия в предаването „Здравей България“ по Нова телевизия. Страх у населението има, но общината не предприема нищо, за да предотврати евентуалното бедствие.
      Докладът, изготвен от прокуратурата относно наводненията в района пък гласи – в следствие на скъсана стена на язовир над Мизия се е активизирало едно от най-големите наводнения в страната. Това заяви в коментар за обстановката народния представител Корнелия Нинова, посетила преди дни бедстващите региони. Не е ясно обаче чия собственост е прелелият язовир, което е Нинова определи като плашещо. Тя предложи този въпрос да бъде зададен на премиерът или на министърът на околната среда и водите.
      Спиране на незаконната сеч и нов закон за водите бяха обещани от Борисов в началото на настоящия му мандат, припомни Нинова, но резултатите закъсняват, допълни тя. Проблемът няма да се реши от само себе си, а позицията на премиера – свиквайте, българи, наводнения ще има!, е необоснована.
      Причината за бедствията са фактори, трупани с години, допълни още тя.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ