неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      „Тянгун-1“ падна на Земята

      Китайската космическа станция „Тянгун-1“, която е с размери на училищен автобус, падна на Земята, над южната част на Тихия океан, без да причини значителни щети. Тя се е разпаднала и по-голямата част от нея е изгоряла, предадоха световните информационни агенции. Няма съобщения за щети или пострадали. Вероятността парчета от „Тянгун-1“ да се приземят върху някого е малка, но не нулева, пише Ню Йорк Таймс.

      Станцията навлезе в земната атмосфера рано тази сутрин и отломки от нея се разпръснаха на Земята в 3.16 часа българско време.

      Целият свят следеше падането на „Тянгун-1“ като опасенията на специалистите бяха корабът да не се удари в населено място.

      У нас военните създадоха специален оперативен щаб по наблюдението на обекта. Министър Красимир Каракачанов ангажира химически модули от армията, които трябваше да се намесят, ако отломка от „Тянгун-1“ беше паднала на територията на България.

      Китайците загубиха контрол над космическия кораб преди няколко години и по този начин не можеха да го насочат към средата на океана.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ