петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      КАНАДА ПРЕДОТВРАТИ МНОЖЕСТВО АТЕНТАТИ

      Канадските власти арестуваха привърженик на джихадистката групировка „Ислямска държава“, който е планирал да извърши множество атентати в Торонто. Терористичен акт е бил подготвян и срещу консулството на САЩ, съобщават ТАСС и Ройтерс.
      Задържаният е 33-годишният Джаханзеб Малик. По произход е пакистанец, но през 2004 г. е пристигнал в Канада със студентска виза, а през 2009 г. е получил  гражданство.
      Малик е бил следен дълго време от спецслужбите. С него дори са се срещали канадски полицаи под прикритие. По време на една от тези срещи заговорът бил разкрит. Малик е разкрил пред „приятеля си“ (канадски полицай под прикритие), че планира да извърши атентати с помощта на радиоуправляеми взривни устройства, като основните му мишени са консулството на САЩ и сгради във финансовия квартал на Торонто. Към своята кауза той се е опитал да привлече и полицая.
      Разследването заяви, че Малик е подкрепял дейността на терористичните организации „Ислямска държава“ и „Ал Кайда“. Той дори е преминал през подготовката в терористичен лагер в Либия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ