петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ОГРОМЕН ПОЖАР ИЗБУХНА В ЦЕНТРАЛНО ЧИЛИ

      Огромен пожар избухна в района на град Валпарайсо, Централно Чили. До момента огнената стихия е взела една жертва, двама пожарникари са тежко пострдали, а над 7 000 са евакуирани от властите.
      Пожарът е започнал в петък от гориста местност и бързо се е разпространил и в града, където и през миналата година голям пожар продължил осем дни, отне живота на 15 души, а над 3 000 къщи в най-бедните квартали изгоряха до основи.
      Предполага се, че причината за пожара са високите през последните дни температури през лятото в южното полукълбо.
      Ако огънят продължи да се разпространява решението за евакуация ще засегне други 12 000 местни жители. Пожарникарите не успяват все още да овладеят пламъците. Вятър със скорост от 30 км/ч и високите летни температури допринасят за утежняване на обстановката. Очаква се от други райони на страната да пристигнат седем самолета и осем хеликоптера за гасене на огъня.
      Главният път между Сантяго и Валпарайсо е затворен заради близостта на пламъците.
      Град Валпарайсо се намира на около 100 км от столицата Сантяго и е включен от ЮНЕСКО в световното наследство на човечеството заради живописните си хълмове, стръмните и тесни улички и многобройните си оцветени домове.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ