понеделник, 23.09.24
24.2 C
София
27 C
Пловдив
25.3 C
Варна
Search Suggestions

      БОЛНИЦИТЕ СЕ ОБЕДИНЯВАТ В ОБЩ ХОЛДИНГ ?

      Ръководствата на държавните болници обмислят нов план за оцеляването им, пише весник „ Преса“ . Те предлагат болничните заведения да се обединят в общ холдинг . По този начин ще се спре отварянето на частни клиники там, където няма нужда от тях.
      Идеята за София например, предвижда да се формират няколко кръга от клиники с обща администрация. Няколко болници ще покриват  нуждите на определена територия с целия спектър от медицински дейности. Така в здравната карта ще бъде отбелязано, че в този кръг няма нужда от отваряне на никаква друга структура.
      В страната пък областната болница ще е основният център, а останалите лечебници в малките градове ще си разпределят дейностите.
      По този въпрос директорите имат две предложения. Едното предложение е да не се забранява на частни дружества да строят на тази територия, но за тях да има такса, която ще плащат на държавата, за да могат да работят. Тези пари здравното министерство ще инвестира обратно в болниците, чийто собственик е, така че да са конкурентни като апаратура и условия на новите звена и да могат да задържат кадри. Ако някой иска да отвори частна детска клиника, това няма да му струва нищо, защото нуждата от такава структура е голяма. 
      Другият вариант е да се забрани изобщо на частниците да извършват на територията на държавния холдинг дейности, заплащани от касата. Така обаче ще бъдат засегнати и вече съществуващи клиники. Този план се подкрепя от повече директори. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ