петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПУТИН ПЯ НА МИТИНГ-КОНЦЕРТ КРАЙ КРЕМЪЛ

      Вчера се проведе многохиляден митинг-концерт край Кремъл. Той е част от събитията по случай годишнината от анексирането на Крим. На концерта е присъствал и президентът Владимир Путин. Той се е появил на Червения площад и е изпял националния химн заедно с певицата Лариса Долина. В свое изказване Путин е заявил, че неговата страна ще преодолее всички трудности, които произтичат от наложените и санкции, съобщава Ройтерс.
      В изказването си на концерта руският президент окачестви като „болезнено занимание“ опитите отвън за излишно усложняване на живота в Русия. Той подчерта, че още преди година руснаците са били наясно с това, че предстои мащабна работа, свързана с развитието на Крим и решаването на въпроси, които десетилетия не са разглеждани. Руският президент акцентира, че предстои да се решават огромен комплекс от задачи по повишаването на жизненото равнище на хората, подема на икономиката и на социалната сфера, съобщават от ТАСС.
      „Разбира се, ние ще преодолеем всички проблеми и трудности, които се опитват да ни вкарат отвън“ и „опитите за външно противодействие“, казва Путин.
      Руският президент декларира, че Москва ще направи всичко, за да може Украйна „да премине възможно най-бързо този сложен период от своето развитие“ и да бъдат нормализирани двустранните отношения.
      Владимир Путин изрази увереност, че Крим и град Севастопол постепенно ще станат „самодостатъчни и динамично развиващи се субекти на Руската федерация“ и че ще успеят да направят „качествена стъпка в укрепването на собствената си икономическа база“.
      „Благодаря ви за подкрепата. Да живее Русия“, приключи изказването си към множеството Путин.
      Концертът вчера се провежда в близост до мястото, където късно вечерта на 27 февруари бе разстрелян опозиционният лидер Борис Немцов. Според очевидци много от присъствалите са си тръгнали от концерта по-рано, като захвърляли плакатите.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ