петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ СЕ ПОДДЪРЖА В БОЙНА ГОТОВНОСТ

      Започва период на засилени учения за Българската армия, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Той стартира в средата на този месец и ще продължи до края на ноември.
      Във връзка с дългите предстоящи учения министърът на отбраната Николай Ненчев заяви, че „българската армия трябва да прави учения и тренировки, защото това е задачата на всяка една професионална армия“. И добави още, че „не можем да правим компромис с бойната готовност, тъй като това би означавало компромис с националната сигурност“. По думите на министър Ненчев, Българската армия има отговорност към българското общество, което очаква от нея тя да изпълнява задачите си всекидневно.

      В ученията ще бъде включена различна военна техника както от българска страна, така и от партньорска. Транспортирането на оборудването и състава на частите, които ще участват в подготовката, започва още през следващите дни. От министерството на отбраната обясняват, че целта на ученията е да се поддържа Българската армия в добра бойна готовност. За  друга цел е посочено и постигането на по-висока съвместимост със съюзниците от НАТО и партньорите. За всички учения е направена предварителна координация и са изпратени уведомления до съседните страни, каквато е международната практика.

      Трите вида въоръжени сили на България – сухопътни, военновъздушни и военноморски – ще участват в около 70 учения. Освен в ученията у нас, Българските въоръжени сили ще бъдат част от над 20 учения в други страни – Гърция, Румъния, Албания, Полша, Германия и други.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ