петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Берое победи Ботев Враца с 2:1

      Старозагорци вече имат седем точки в актива си след изиграването на три двубоя

      Отборът на Берое победи трудно тима на Ботев Враца с 2:1 и продължи с отличното си представяне от началото на сезона. Старозагорци вече имат седем точки в актива си след изиграването на три двубоя и се изкачиха до второто място във временното класиране.

      От своя страна съставът на Тодор Янчев инкасира трето поредни поражение и остава закотвен на последната позиция в таблицата.

      Двубоят във Враца, който се игра на изключително лош терен, не предложи кой знае какви футболни достойнства. Все пак старозагорци успяха да изтръгнат трите точки с много красиво попадение в заключителните минути на срещата, дело на бранителя Оиер Сариеги.

      Берое поведе в резултата с гол на Хуан Пинеда в 20-ата минута, а Бубакар Траоре изравни за домакините малко преди почивката. 

      Двубоят на стадион „Христо Ботев” започна доста равностойно, като постепенно домакините успяха да вземат лек териториален превес. Футболистите на Тодор Янчев бяха тези, които владееха повече топката, но това не носеше опасности пред противниковата врата.

      Първият точен удар в мача дойде в 5-ата минута, когато Чавдар Ивайлов стреля от дистанция, но право в ръцете на вратаря.

      Резултатът бе открит след двадесет минути игра, когато гостите стигнаха до първия ъглов удар в срещата. След центрирането отдясно, Хуан Карлос Пинеда бе оставен непокрит на границата на вратарското поле, и стреля точно в далечния ъгъл на вратата за 1:0 в полза на стартозагорци.

      След попадението на старозагорци, домакините погледнаха по-сериозно към вратата на своя противник, а това донесе няколко опасности пред Артур Мота. В 35-ата минута Чавдар Ивайлов се нагърби с изпълнението на пряк свободен удар и бе много близо до това да изравни резултата. Ивайлов стреля опасно с левия крак, но стражът на гостите показа класа и акробатично изби в корнер.

      Вратарят на гостите обаче нямаше какво да направи две минути по-късно, когато Бубакар Траоре порази целта. След атака отдясно Дилян Георгиев се пребори з бранител на Берое, напредна няколко метра и центрира много прецизно в наказателното поле, където Траоре с глава порази целта.

      Ситуацията през второто полувреме не се промени особено. Двата тима продължиха да изпитват сериозни трудности да създават интересни положения пред двете врати.

      В 53-ата минута домакините стигнаха до пряк свободен удар на много добра дистанция от вратата, но изстрелът на Даниел Генов премина покрай вратата.

      Берое отговори с много добра атака и удар на Кевин Сейхас в левия страничен стълб.

      Развръзката в мача дойде две минути преди края на редовното време, когато падна и победния гол за Берое. Оиер Сариеги реализира без никакво съмнение едно от най-красивите попадения от началото на сезона в efbet Лига.

      Вратарят на домакините изби центриране от фланга, топката попадна в Сариеги на няколко метра пред наказателното поле, спря я на гърди, а веднага след това отправи страховит шут по диагонала, на който стражът на Берое нямаше никакъв отговор.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ