петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      200 БЪЛГАРИ БЕДСТВАТ СЛЕД НАВОДНЕНИЕ В ЧИЛИ

      Наводнения, в следствие на анормално силни дъждове, прекъснаха електрозахранването в няколко селища на пустинния чилийски регион Атакама.
      Двама души загинаха в крайбрежния град Чанарал. 24 други бяха обявени за изчезнали в три селища, засегнати от неочакваното наводнение, съобщи зам.-вътрешният министър Махмуд Алеуи.
      Над 200 българи в района, участващи в изграждането на фотоволтаична централа, съобщи за Нова телевизия Иван Додуров, който работи за Hydroenergy Company JSC в Чили. Много от магазините са наводнени, но засега няма проблеми със запасите от храна.
      Правителството в Чили обяви извънредно положение в региона още вчера.
      Президентът на страната Мишел Бачелет пристигна на място, за да се запознае и да вземе мерки за решаването на проблема с бедстващите хора.
      Дъждът, придружен от гръмотевични бури, се изля върху региона във вторник. В следствие на това река Копиапо излезе от коритото си и достигна критични нива. Това наложи евакуации поради опасения от свличане на кални маси.
      Живеещите край водния басейн бяха евакуирани с хеликоптер, защото пътищата останаха блокирани от вода и кал. Част от местните хора обаче отказаха да напуснат домовете си.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ