петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Нинова: Учителите и децата с различна ориентация са си свободни хора

      „Къде в закона пише, че ще изключат хомосексуален ученик от училище? Пише – не пропагандирайте. Това не е пропаганда. Той си е такъв, какъвто е. Уважавайте го, не го обиждайте. Става дума за учебни помагала и хормонални терапии. Нека не изкривяваме темата. Учителите с различна ориентация и децата са си свободни хора. Просто да не става практика в училище, да не стане нормално да ги образоваме, че могат да избират пол, различен от физическия“.

      Това каза в ефира на БТВ Корнелия Нинова от БСП, относно промените в Закона за предучилищното и училищното образование, внесени от парламентарната група на „Възраждане“.

      „Това е битка за децата. Не за дискриминация, не за омраза, а за запазване на българското дете здраво до 18 години. Оттам нататък да решава дали иска да си променя пола“, коментира Нинова.

      Забрана за пропаганда, популяризиране или подстрекаване по какъвто и да е начин – пряко или косвено, в системата на образованието на идеи и възгледи, свързани с нетрадиционна сексуална ориентация и/или определяне на полова идентичност, различна от биологичната, прие парламентът.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ