петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      АРЕСТУВАХА ДВЕ ЖЕНИ ОТ ИД, ПОДГОТВЯЛИ АТАКА В НЮ ЙОРК

      В САЩ задържаха две жени, принадлежащи на екстремистката групировка ИД, които готвели атентат в Ню Йорк. Ислямистките щели да взривят бомба в американския мегаполис, предаде БТА . Техните имена са Ноел Веленцас и Ейша Сидики.
      Жените живеели в апартамент в нюйоркския квартал Куинс. Те са обвинени от правосъдието в страната, че са използвали оръжия за масово унищожение. По думи на властите те са последователки на насилствената идеология, която проповядват ИД. Ето защо двете жени са проучвали как да направят бомба още от август месец миналата година. Те са взимали за образец минали терористични нападения, като това с кола бомба през 1993 г. в Световния търговски център, атаката в Оклахома през 1995 г. и това в Бостън през 2013 г. Следствените служби в САЩ съобщават, че обвинените в подготовка на акта, са притежавали газ пропан и всички инструкции от онлайн публикация на терористи, които да им послужат за направа на взривното устройство.
      Веленцас и Сидики ще се изправят пред съда по-късно през деня. Ако бъдат осъдени, те могат да получат присъда „Доживотен затвор“.
      Междувременно екстремистите убиха с камъни двойка, която е съгрешила по техните закони и идеологии. Двете жертви са консумирали връзката си преди брака. В следствие на действията си, двамата са изправени с вързани очи в иракския град Мосул, където екзекуторът Абу Ансар ал- Ансари нарежда на събралата се тълпа да ги погуби с камъни. На показното видео, което е част от визитната картичка на „Ислямска държава“, се вижда как насъбралата се маса замерва „виновните“. Сред публиката на жестокия ритуал има жени и деца.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ