петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПАПАТА ОСЪДИ ТЕРОРА

      Във Великденското си послание папа Франциск призова международната общност „да не остава бездейна пред огромната хуманитарна трагедия“, визирайки страните от Близкия Изток – Сирия и Ирак, предаде Агенция Франс прес.
      Главата на Римокатолическата църква призова всички хора да се помолят за жертвите на насилието в Кения, където след стрелба загинаха 147 души.
      „Нека да измолим от Господа да възкреси дара на мира в Нигерия, Южен Судан и регионите в Судан и Конго“, добави папа Франциск.
      Светият отец апелира към вярващите да се помолят и за прекратяване на сраженията, „за да спре грохотът на оръжия и да бъде възстановено доброто съжителство между различните групи, които съставляват тези възлюбени страни“.
      Той не пропусна да призове за мир в Либия, където през февруари бяха обезглавени 22 египетски християни от членове на ИД. Франциск осъди кръвопролитията и всички варварски актове.
      Папата отдаде внимание и на споразумението за иранската ядрена програма, като заяви с надежда, че то ще бъде „решителна стъпка към един по-сигурен и братски свят.“

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ