петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Кирил Петков: Делян Пеевски проби Кожарева

      "Калин Стоянов се превърна в пример за превзетата държава"

      Пеевски проби Кожарева! Калин Стоянов се превърна в пример за превзетата държава. Това написа съпредседателят на ПП Кирил Петков в профила си във фейкбук след новината, че президентът Румен Радев отказа да подпише указа за новото служебно правителство заради предложението Калин Стоянов отново да заеме поста на вътрешен министър.

      „Радев действа правилно, не избяга от отговорност и използва правомощията си по Конституция. За назначението на министър-председател е необходимо поне двама души да се съгласят, което на практика въведе реално разделение на властите по новата Конституция“, пише още Петков.

      Според него отговорността е в Народното събрание през следващите дни.

      „Сега ние в парламента трябва да използваме нашите правомощия и да попълним “домовата” книга с наистина независими и качествени хора с обществено доверие, като например в Сметната палата, където процедурата може да се придвижи най-бързо.

      Дългосрочната победа може да дойде само на следващите избори, когато хората със своя глас ще имат възможност да си върнат държавата обратно, където има справедливост и свобода, а не както днес се показа – зависимости!

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ