вторник, 24.09.24
23.8 C
София
26 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ДОМАШЕН КОЗУНАК ЗА ВЕЛИКДЕН

      Наред с яйцата, всеки Великден, на празничната трапеза трябва да присъства и сладкият обреден хляб, или по-познат ни като козунак. В Християнството хлябът символизира тялото на Иисус Христос, а боядисаното в червено яйце – неговата кръв.

       Историята на козунака започва през 17-ти век във Франция, а до нас достига чак през 20-те години на 20-ти век. И, ако в миналото, козунакът е бил само част от празника Въскресение Христово, в наши дни, той се е превърнал в хранителен продукт, присъстващ ежедневно на трапезета ни.

      У нас, особено в столицата , разпръснати по малките улички , са разположени безброй малки и големи пекарни, които предлагат различни видове козунаци. Екипът ни попадна на домашна пекарна, където ароматът на прясно приготвени печива привлича от далеч хорското обоняние.

       Пекарната предлага различни видове козунаци. От класичиския хляб със захар и стафиди, до такъв със сушени плодове и ядки, както и с течен шоколад.

       И за да да не бъдем обвинени, че дразним малко по-изгладнелите след тези кадри зрители, нека да чуем една сравнително бърза и лесна рецепта, за това, как да си направим козунак вкъщи.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ