петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ИД ОТПРАВИ НОВИ ЗАПЛАХИ КЪМ САЩ

      Джихадистката групировка „Ислямска държава“ отправи нова заплаха към Съединените щати. Последователи на групировката са стартирали онлайн кампания под наслов „Пак ще подпалим Америка“, като става ясно, че обмислят нов голям атентат срещу Щатите, наподобяващ този от 11 септември 2001 година. Това съобщи организацията SITE, която прави мониторинг на активността на екстремистките групировки в интернет.
      В заплахите се правят препратки към други атентати в Западна Европа, както и към този от 11 септември. Към днешна дата, броят на хората, използвали етикетите за препратки, достига до 16 хиляди потребители. По-голямата част от тях са прегледали материалите в деня, в който е стартирала кампанията на джихадистите – 10 април.
      Припомняме, че на 11 септември 2001 година, четири пътнически самолета бяха отвлечени от терористи на групировката „Ал Кайда“. Два от тях бяха разбити в двете кули-близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк, където за по-малко от два часа сградите са сринати до основи. Третият самолет се врязва в Пентагона, а четвъртият се разбива в открито поле в окръг Съмърсет, Пенсилвания. По официална статистика броят на загиналите е 2 974 души, без 19-те терористи. Нито един от пътниците в отвлечените самолети не оцелява.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ