петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      СЪДИЯ ЧЕНАЛОВА СИ ВЪРШЕШЕ РАБОТАТА

      Не знам какви са обстоятелствата при задържането на съдия Ченалова. Това заяви в коментара си относно вчерашния арест на скандалната съдийка Румяна Ченалова адвокат Станимир Ченалов, нейн брат и защитник, в студиото на сутрешния блок „Здравей България“ по Нова тв.
      Чух се с нея преди обяд вчера, за да й кажа, че съм подал молба в Софийска градска прокуратура, потвърди той. Ние имаме желание това да се случи още от началото на тази сага. Аз говорих с нея по мобилния телефон и не зная къде е била, но по всяка вероятност тя беше в столицата. Нямам информация тя да се е укривала през вчерашния ден.
      Румяна Ченалова е наричана „скандалната съдийка“, откриха й се стари грехове по делото „Сапарт“ – защо това се случва чак сега, попита водещият на предаването Виктор Николаев.
      Тя ще бъде съдена по член от Наказателния кодекс за грешка на съдия, отговори от своя страна адвокат Ченалов.
      Не е удобно да се каже за нея или за когото и да било, че е изкупителна жертва, каза той.
      Аз рядко съм го казвал, но за мен тя е невероятен професионалист. Тя е един човек, който си върши работата, дали е добре или зле, тя си върши работата, а в съдийската работа винаги има недоволна страна. Между нас винаги е имало една конкуренция в областта на правото, което е нормално, подчерта адвокатът.
      Нека се върнем към времето на предявяванията, аз бях възпрепятстван да се явя на тези изслушвания и те бяха отложени. Поради това тя отключи едно заболяване от преди 10 години на психична почва. Това е и причината за посещението й в психодиспансера, поясни той.
      На 08.04 разбрахме, че има още обвинения, аз самият имах ангажимент. Поради това отново не се състоя и тази среща.
      Не мога да кажа дали има престараване по делото срещу нея. Прокурорът си върши работата, аз сметнах, че решението е неправилно и го обжалвах, това е, поясни той.
      При мен се съчетават две качества – брат и адвокат. Като нейн брат аз й вярвам напълно, а като адвокат – искам да видя доказателствата, заяви в заключение Станимир Ченалов.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ