петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      ДОКАРАХА СЪДИЯ ЧЕНАЛОВА С КОНВОЙ В СЪДА

          Съдия Румяна Ченалова беше докарана с конвой в Съдебната палата. Седем съдии от Софийски градски съд са направили отвод по делото. То е разпределено на 5-и състав с председател Веселина Ставрева.
          Две обвинения са повдигнати на съдия Ченалова – за длъжностно и за документно престъпления, припомнят от прокуратурата.
          Софийската градска прокуратура по-рано внесе в съда искането съдия Румяна Ченалова да бъде оставена за постоянно в ареста, съобщиха от държавното обвинение.
          Съдията беше арестувана късно вечерта във вторник и ѝ беше наложена мярка „задържане под стража“ за 72 часа.
      Ченалова е в ареста на Националната следствена служба, след като беше обявена за общонародно издирване. Това се случи, защото тя не се е явила на разпит по разследване срещу нея и при опит за принудително довеждане не е била открита на адресите ѝ в София и Стара Загора.
          Преди ден, адвокатът й заяви, че тя не се е укривал, а дори сама се е явила пред разследващите.
      В края на миналата година тя беше обвинена от френския посланик у нас Ксавие дьо Кабан, че нейно решение е довело до спиране на работата на голям френски инвеститор, занимаващ се с продажба на вина. Той спомена името на Ченалова сред „гнилите ябълки“ на българската съдебна система. Тогава възникнаха съмнения, че съдията е участвала в опит за узаконяване на кражба на френска фирма.
          Името на съдията е познато в медийното пространство, защото „случайно” на нея се разпределят много важни казуси, като например три от делата, които водят Цветан Василев и Делян Пеевски един срещу друг.
      Съдия Ченалова оправда и обвинения за убийството на двете момчета пред дискотека „Соло”. След оправдателната присъда заподозреният напусна България и в момента се издирва, тъй като е в неизвестност. Тогава Ченалова каза, че е жертва на черна кампания.
          През януари съдия Ченалова беше отстранена от длъжност за 6 месеца.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ