събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      СВОБОДА ЗА ЧЕНАЛОВА СРЕЩУ 8000 ЛВ.

      Софийският градски съд пусна под парична гаранция в размер на 8 хил. лв. съдия Румяна Ченалова. Тя е обвинена за длъжностно и документално престъпление.
      След като вчера прокуратурата поиска постоянно задържане в ареста за Ченалова, съдията не уважи това желание. Според тях няма основание да се смята, че обвинената е саботирала процеса нарочно като не се е явила на него. По думи на магистрата, взел решението за пускане на Ченалова, тя е уговаряла часове с разследващите, в които е възможно да се яви по повдигнатото дело. Пречка за нея били посещенията й при психиатър. На твърденията на прокуратурата, че обвиняемата се е укривала, тя се защити с това, че една втора от българите, не са се намирали по домовете си по време на празниците, и тя не прави изключение от тях.
      Магистратите счетоха, че прокуратурата е представила доказателства само по обвинението срещу Ченалова за документна измама. По останалите, разследващите не посочват в какво точно се изразяват нарушенията на съдията и какви са последиците от нейните действия.
      Припомняме, че съдия Румяна Ченалова беше задържана след като беше обявена за общодържавно издирване. На заседанието в СГС обвиняемата заяви, че на някого явно е нужен символ на човека, който трябва да напусне правораздавателната система. „Бях наричана съдията на Първанов, съдията на Цветанов и съдията на Пеевски. Явно не съм, защото никой не ми помогна“, каза магистратът.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ