неделя, 22.09.24
12.8 C
София
20 C
Пловдив
21.5 C
Варна
Search Suggestions

      САМОЛЕТ НА „ТЪРКИШ ЕЪРЛАЙНС“ СЪС ЗАПЛАХА ЗА БОМБА

      Пътническият самолет на турската авиокомпания „Търкиш еърлайнс“ Боинг 738 се връща в Истанбул след получаването на бомбена заплаха на борда, докато прелита над България. Това съобщи „Ройтерс“, като цитира местните власти. „Има бомба“- това било написано на намерено в самолета листче.
      Самолетът, изпълняващ полет от Истанбул за Базел, Швейцария, е кацнал обратно на летище „Ататюрк“ в Истанбул и сапьори са започнали да претърсват машината за взривно устройство, заяви говорителка на самолетния превозвач. На борда на Боинг 738 е имало 151 пътници.
      Това е поредният случай от серия инциденти с бомбени заплахи в самолети на турската авиокомпания за последния месец.                              
      На 30 март самолет на „Търкиш еърлайнс“ извърши принудително кацане в Казабланка, Мароко,  след сигнал за бомба на борда му. Тревогата е била обявена, след открита в самолета  бележка с надпис -„бомба“. Самолетът е изпълнявал полет от Истанбул до Сао Пауло. Не са открити експлозиви след направена от мароканските власти проверка на машината и личния багаж на пътниците.
      Само няколко дни по-рано друг самолет на „Търкиш Еърлайнс”, летящ от Истанбул до Токио, трябва да се върне до летището, от което излетя, пак заради бомбена заплаха. Получен е анонимен сигнал за „товар C4”. Полицейски екипи претърсват товарното помещение, но не намират взривни вещества.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ