неделя, 22.09.24
12.8 C
София
20 C
Пловдив
21.5 C
Варна
Search Suggestions

      НА БОРДА НА ПОТЪНАЛИЯ КОРАБ Е ИМАЛО 950 МИГРАНТИ

      На кораба с мигранти, който потъна край брега на Либия, е имало не 700, а 950 души. Това е информацията, дадена от бежанец от Бангладеш, предаде ДПА.
      „На борда имаше между 40 и 50 деца, както и 200 жени.“ – разказва още очевидеца. По негови думи трафикантите, които са прекарвали нелегално имигрантите, са ги заключли в трюмовете и са им попречили да напуснат плавателния съд. Бежанецът разказа за трагедията пред прокурор, който разследва инцидента.
      Италианската брегова охрана все още не е потвърдила точния брой на бежанците, но беше категорична, че корабът е имал възможност да пренесе само няколкостотин души, тъй като е с размери 20 метра.
      На днешното заседание на Съвета на ЕС основната тема ще бъде именно нелегалната имиграция. Според гръцкият еврокомисар по вътрешните работи и миграцията Димитрис Аврамопулос трагедията е напомняме за мерките, които трябва да бъдат предприети за справяне с имигрантската криза.
      Припомняме, че кораб, превозващ бежанци, се преобърна в нощта на събота срещу неделя на 200 км. Южно от италианския остров Лампедуза. По първоначална информация часове след инцидента, оцелелите от борда на плавателния съд, са 30 души.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ