неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      ОСУЕТИХА ТЕРОРИСТИЧНА АТАКА В ПАРИЖ

      Поредна за тази година терористична атака беше осуетена във френската столица. Това разкри вътрешният министър на Франция Бернар Казньов, цитиран от френски медии. Бомбен атентат срещу две църкви е бил осуетен в неделя сутринта, а по случая е арестуван 24-годишен ислямски екстремист, у когото са открити много оръжия.

      В ислямиста са открити и документи, които според френската полиция са сигурно доказателство, че заподозреният е планирал покушение. Той е заподозрян още и за убийство на млада жена, извършено няколко дни по-рано.
      Екстремистът е от алжирски произход, работел е като компютърен специалист и е живеел във Франция от няколко години. Полицията го е следяла от няколко години, след като той попада под полезрението й при желанието му да отиде до Сирия. Заподозряният е бил арестуван, след като се е прострелял и се е обадил сам на линейка.
      Властите са се усъмнили , защото той е извикал линейката в същия район.
      Полицията тръгнала по следите от кръв до неговата кола, където е открила автомат „Калашников“ и други оръжия.В дома му са открити няколко автоматични оръжия, бронежилетки и карта с подробности за всички полицейски участъци в Париж.
      Припомняме, че през януари 12 души загинаха при терористичен акт в редакцията на сатиричното издание „Шарли ебдо“

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ