петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПРИРОДНА СТИХИЯ ВРЪХЛЕТЯ АВСТРАЛИЯ

          Трети ден силни бури, дъждове и ветрове са обхванали редица региони в Австралия и най-големия град Сидни. Циклоничните бури и дъждове унижощават града и северната част на страната, където цари хаос. От понеделник до сега спасителните екипи са получили над 10 хиляди обаждания. Трима души са загинали след наводненията, а двама се водят за безследно изчезнали, съобщава Франс прес.
          Изчезналите души са били завлечени от придошлите води в Майтланд, провинция Нов Южен Уелс. Част от хората са блокирани в домовете си от природната стихия. Около двеста хиляди домакинства са без ток, а над 160 училища са затворени.
          Най-засегнати от природната стихия са районите на град Сидни и крайбрежните градове, разположени на север от него. Скъсани са електропроводи, изкоренени са дървета; покривите на къщите са отнесени, а колите са преобърнати.
      Един круизен кораб беше заседнал в морето, в продължение на два дни, недалеч от пристанището на Сидни, където вълнението беше много силно. Днес то леко е отслабнало и плавателният съд е успял да акостира успешно и да свали 2 500 души от борда, допълва Франс прес. Все още са прекъснати железопътните и фериботните връзки в града и предградията му, а улиците си остават наводнени.
          Само за 24 часа, количествата валежи в Сидни надхвърлиха средната си месечна норма, което е рекорд за последните 13 години.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ