събота, 21.09.24
14.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ВУЛКАНЪТ КАЛБУКО ПРОДЪЛЖАВА ДА БЪЛВА ПЕПЕЛ

          Вулканът Калбуко, който вчера изригна неочаквано, продължава да бълва пепел и днес. В Южната част на Чили са отменени полети от градовете в околността, както и от Аржентина, съобщава Ройтерс. От районите, намиращи се в непосредствена близост до вулкана, са евакуирани около 4000 души, а един алпинист е в неизвестност.
          Спасителните екипи са насочили усилията си към градчето Енсенада, което са намира на около 15 км от Калбуко. Изчезналият алпинист се намирал близо до върха на вулкана, непосредствено преди да изригне.
          Полетите от Пуерто Монт са отменени, поради опасността от вулканичната пепел, която може да повреди самолетите. От аржентинския град Барилоче също са прекратили полетите. Училищата остават затворени.
          Припомняме, че вчера, след 43-годишно затишие, вулканът Калбуко изригна и изхвърли дим и пепел на височина от 20 км. Правителството на държавата обяви червен код за опасност за градовете Пуерто Монт и Пуерто Варас в областта Лос Лагос, на около 1300 км южно от столицата на Чили – Сантяго.
          Изригването на вулкана беше неочаквано, тъй като не е била отчетена никаква активност предишните дни.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ