сряда, 25.09.24
16.5 C
София
15 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      БЪЛГАРСКИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ ДАВА МИЛИОНИ ЗА БЕЖАНЦИТЕ

      В Европа и в света има толкова служби, които биха могли да пресекат каналите и трафикантите. Необходима е повече полицейска работа. Ако европейските страни действат съвместно, няма как да се минат границите. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, преди вчерашното заседание на Европейския съвет в Брюксел, което беше свикано заради трагичните събития в Средиземноморието. Според премиера основната задача е борбата с контрабандата и контрабандните канали.

      Борисов посочи трудностите, пред които Италия е изправена във връзка с миграционния поток и бежанците, но подчерта, че България има още по-големи проблеми.

      Премиерът допълни, че България отделя много средства за издръжка на бежанците, както и за построяването на съоръжения и за изграждането на горски пътища и би било редно да имаме финансова подкрепа от Европейския съюз.

      Министър-председателят подкрепи идеята за създаване на бежански центрове в трети страни, но заяви, че имигрантската вълна от мюсюлмани може да наруши демографията на страната.

      Преди заседанието на Европейския съвет, Борисов е провел разговор и с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер за закъснението при Програмата за развитие на селските райони. По време на разговорите премиерът е поискал срокът да бъде удължен до май 2016 година.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ