петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ОМАНСКИЯТ ФОНД СЪДИ БЪЛГАРИЯ ЗА 700 МЛН. ЕВРО ЗА КТБ

      Оманският фонд е завел дело срещу България за 700 млн. евро в европейските институции, заяви адвокатът на Цветан Василев – Константин Симеонов.
      Оманският фонд e един от най-големите акционери в КТБ и до края на октомври се опитваше да предложи различни варианти за спасяване на банката, които бяха отвърлени от БНБ и правителството.
      Адвокат Симеонов не желае да разкрие други подробности, за да не попречи на сръбското разследване, но призна, че може да се очаква всичко от „тези хора“.
      Банкерът Цветан Василев е получил нова заплаха за живата си преди 20 дни, допълни още неговият защитник.
      Симеонов отбеляза, че целта на публикувания клип, на който се вижда как Цветан Василев и управителят на БНБ Иван Искров изпълняват заедно песента „Назад, назад, моме Калино“ – напомня, че Иван Искров иска да си ходи и че му е време, но няма кой да го освободи.
      Банкерът Цветан Василев обясни, че в своите нотариално заверени изявления има нелицеприятни неща за доста хора от елита на България.
      Константин Симеонов допълни, че този клип най-верояно е предупреждение за други хора. Заяви също, че не знае, какво има в семейния архив на Цветан Василев и че не може да коментира нищо. На въпроса дали изключва вариант да са записвани и срещите на Василев с редица политици в навечерието на кризата с КТБ, адвокатът отговори, че всичко е възможно.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ