неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      25 СЛУЖИТЕЛИ СА УВОЛНЕНИ НА „КАПИТАН АНДРЕЕВО“

      25 служители на граничния пункт „Капитан Андреево“ са уволнени от работа, предаде БНР. Освобождаването на митничарите идва ден, след като премиерът Бойко Борисов каза, че ще има затягане по границата.
      19 служители на граничния пункт „Капитан Андреево” ще получат днес заповедите си за уволнение. Вчера шестима митничари бяха уведомени лично, че са освободени от работа. По неофициална информация шефът на митниците Ваньо Танов е бил на пункта и се е срещал с ръководството на свиленградската митница.
      Междувременно, прокуратурата проверява Танов след подаден сигнал.
      Проверката, започнала на 15 април, е възложена на Националната полиция, показва документ от Българска легия „Антимафия”. Става дума за провеждането на конкурс за длъжността директор на дирекция „Организация и управление на човешките ресурси” в Агенция „Митници”.
      Според сигнала конкурсът е бил нагласен, за да бъде спечелен от определен човек – бившия началник на тази дирекция от първия мандат на Танов начело на митниците Елена Кирилова-Шчербакова.
      На 23 февруари 2015 г. синдикалистите от „Подкрепа” в агенцията написаха писмо до министъра на финансите Владислав Горанов срещу допускането на Кирилова до конкурса. Той показал, че няма подходящ външен експерт за длъжността. На 17 и 18 февруари е проведен вторият конкурс. Новата процедура се провежда при същите условия и със същата изпитна комисия, но този път професионалният тест е несравнимо по-лесен, твърдят синдикатите.
      На финала са допуснати само трима кандидати – двамата митнически служители, откроили се и на предишния конкурс, и Елена Кирилова. Според „Подкрепа” тя е едва шеста в класирането на първия конкурс, но на втория вече е победител.
      Заради проверката на прокуратурата от националната полиция са поискали от Танов копия на заповедите за обявяване на конкурсите, документите за назначаването на изпитната комисия с питане дали в нея са участвали синдикалисти и външни специалисти.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ