неделя, 22.09.24
23.5 C
София
25 C
Пловдив
24.3 C
Варна
Search Suggestions

      7 МЛН. ЛВ. ПРЕМИНАЛИ ПРЕЗ СМЕТКИТЕ НА БИСЕРОВ

      Средства в размер на 7 млн. лева са преминали през банковите сметки на скандалния Христо Бисеров, както и на неговия доведен син Главинков. За тази сума няма документация относно нейния произход. Това заяви в сутрешния блок „Здравей България“ по Нова тв. шефът на КОНПИ Пламен Георгиев.
      Голямата сума пари е преминала през тези сметки за период от 10 години, подчерта Георгиев. В този период Бисеров е подавал данъчни декларации като депутат. Шефът на КОНПИ даде пример с имота на скандалния бизнесмен в размер на 300 000 лева, за закупуването на който е изтеглен кредит, погасен в последствие в рамките само на една година.
      Друг подобен случай е придобиването на акции от една определена фирма от страна на Бисеров и съпругата му в размер на 50 000 лева. В последствие тези активи са продадени на фирма от Япония за сумата от 750 000 лева. После тези пари са отишли при доведения син на бившия политик под формата на заем, допълни Пламен Георгиев.
      Смятам, че практиката на Христо Бисеров е идентична с тази на братя Галеви. При бившия политик и при криминално проявените братя има схема, при която са засечени преводи от страна на България към фирми на територията на чужбина и обратно, каза още той. Само данните, подадени от страна на Прокуратурата, могат да задействат проверка в КОНПИ. Той подчерта, че тази проверка ще бъде насочена само към лица с повдигнато обвинение.
      Конституционният съд забрани на КОНПИ да проверява граждански сигнали. Причината за това е, че трябва да има филтриране на тези проверки, подчерта той. Той поясни още, че поради това проверки на имотите на скандалния пазарджишки кмет. Те очевидно се разминават с неговите месечни доходи, категоричен беше той.
      Ние имаме информация, че има лице, притежаващо скъп диамант. Ние обаче нямаме право да започнем проверка по случая, подчерта още шефът на комисията. Мотивите също се крият в решенията на КОНПИ.
      Смятам, че въведеният праг от 200 000 лева за лица с недоказани доходи е висок. От друга страна той автоматично прекратява проверка на лица с доходи до тази сума, заяви в заключение той.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ