събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      ИСКОВЕ ЗА НАД 7 МЛН. ЛВ. СРЕЩУ БИСЕРОВ

          Над 7 млн. лв. – това е общата сума на исковете, която Комисията за незаконно придобито имущество ще предяви срещу Христо Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков. Това обяви председателят на комисията Пламен Георгиев, като добави, че сумата има необясним произход.

          Припомняме, че в началото на седмицата Софийският градски съд запорира имущество на Бисеров и сина му на обща стойност 1 550 000 лв. Според Георгиев, ще бъде направена проверка на декларациите на депутата от ДПС за период от последните 10 години. Той допълни, че изискват справки от НОИ, данъчни органи, КАТ, Гранична полиция, както и за движението по сметки в чужбина.
          Въпросът е обаче откъде идват тези пари? Председателят на комисията обясни още, че Бисеров е взел кредит, който е погасен предсрочно само след една година.
          На въпроса дали и други народни представители ще бъдат проверени, Пламен Георгиев отговори, че комисията може единствено да проверява представители, срещу които има повдигнато обвинение от прокуратурата.
          Той коментира, че от комисията искат да имат възможността да се самосезират по подобни случаи. В момента се проверяват много маловажни случаи, като например притежание на наркотични вещества, които би трябвало да се редуцират, добави председателят на комисията.
          Българската комисия поиска разкриване на банкова тайна за Бисеров от Швейцария, но заради непълнота на искането, швейцарските власти отказали.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ