събота, 21.09.24
14.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      НОВИ ПРЕСТРЕЛКИ В ДОНЕЦК

      Отново изстрели в района на Донецк, въпреки обявеното примирие, съобщиха властите в републиката, според които най-засилената стрелба е била в района на летището в града.
      В резултат на обстрела от страна на украинските военни има сериозни разрушения, изясни ръководителят на администрациите в Киевски и Куйбишевски район Иван Приходко. В момента се уточняват данните за пострадали, съобщава Донецката информационна агенция.
      Украински сили са подложили на интензивен обстрел летището в Донецк, обект на изключително логистично значение, и близки населени места – Спартак, Пески и Киевски район. Това поясниха по-рано от министерството на отбраната.
      По предварителни данни, снарядът се е взривил на територията на едно от училищата. Два конвоя са попаднали три пъти под директен обстрел в Източна Украйна в събота, каза ръководителят на специалната мониторингова мисия Ерогюл Апакан.
      По негови думи, пострадали в инцидента няма. Според информация на Донецката агенция оръдията са с калибър 120 и 152 мм.
      По-рано беше изяснено, че е постигната допълнителна договореност за примирие
      Припомняме, че в средата на февруари, в Източна Украйна беше обявено примирие, но скоро след това престрелките се възобновиха. Враждуващите страни се обвиняват един друг в нарушаване на договореностите и твърдят, че само отвръщат на огъня.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ