петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ОТВАРЯТ ОФЕРТИТЕ ЗА ГАЗОВИЯ ХЪБ ТУРЦИЯ-БЪЛГАРИЯ

          Офертите за участие в обществената поръчка за газова връзка между Турция и България ще бъдат отворени в края на седмицата. Процедурата беше обявена в сайта на Агенцията за обществени поръчки, а целта е да се одобри най-подходящото трасе за връзката.
          От българска страна, изпълнител на проекта е „Булгартрансгаз“. В началото на април газовият оператор получи европейско финансиране за проучването в размер на 190 хиляди евро. Средствата са по Механизма за свързване на Европа и се явяват като безвъзмездна финансова помощ. Стойността на обявената обществена поръчка за изпълнител на проучвателните дейности е 380 хиляди евро без данък добавена стойност, като средствата, които недостигат, ще бъдат осигурени от „Булгартрансгаз“.
          Избраното дружество ще трябва да извърши оценка на въздействието на проекта върху социалната и околната среда.
      Основният критерий, по който ще бъде избрана фирмата, е най-ниската предложена цена. Освен това фирмите кандидати ще трябва да докажат своята квалификация и техническите си възможности, в това число и опита в прединвестиционно проучване, който трябва да възлиза на най-малко 5 години.
          За извършването на всички дейности, крайният срок за „Булгартрансгаз“ е 31 януари 2016 година.
      Изграждането на българо-турската газова връзка ще струва около 100 млн. евро, а изграждането й се очаква да бъде завършено през 2018 година.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ