събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      ПОВДИГНАХА ОБВИНЕНИЕ НА КАДУРИНА ЗА ЗЛОУПОТРЕБА

      Военноокръжна прокуратура, град София, повдига обвинение за престъпление по служба на проф. Мирослава Кадурина, която оглавява Катедрата по дерматология, венерология и алергология към ВМА – София. Тя е обвинена, че е превишила правата си, като е извършила служебни действия в нарушение на Закона за лечебните заведения и Правилника за устройството и дейността на ВМА.Така Кадурина е набавила имотна облага за себе си и за „ДЕРМА – ПРИМ МК“ ООД, на което е мажоритарен собственик. Наказанието по обвинението предвижда от една до осем години затвор.
      На Кадурина е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер 10 хиляди лева, съобщиха от държавното обвинение днес.
      Проф. Кадурина е разследвана за това, че е предоставила на фирмата „ДЕРМА – ПРИМ“ свободно и неограничено във времето шест медицински автомата. Други пет апарата на обща стойност 671 403 лева, собственост на ВМА, са били използвани безвъзмездно от същото дружество без правно основание.
      Над 117 171 лева са и настъпилите значителни имуществени щети за ВМА. Тя е заплатила за абонаментна поддръжка на лазерна хирургична система, използвана без основание от „ДЕРМА – ПРИМ МК“, абонаментна поддръжка за лазерна система и консумативите към нея, както и стойността на абонаментната поддръжка при медицински услуги на пациенти на „ДЕРМА – ПРИМ МК”.
      От години има съмнения за злоупотреби и конфликти на интереси във ВМА, но едва преди два месеца прокуратурата предприе конкретни действия срещу бившия директор на болницата ген. Стоян Тонев. Припомняме, че в началото на март срещу него беше повдигнато обвинение за това, че от края на 2004 до края на 2007 г., в качеството му на директор на ВМА, „не е положил грижи за управлението на повереното му имущество, от което са настъпили вреди за ВМА в размер на 96 000 лв.“

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ