неделя, 22.09.24
23.5 C
София
25 C
Пловдив
24.3 C
Варна
Search Suggestions

      КАК КМЕТЪТ НА ХАСКОВО НАТРУПА МИЛИОНИ?

      Безспорно този кмет е предприемчив. Това заяви Методи Андреев, депутат от ГЕРБ в студиото на предаването „Тази сутрин“ по БТВ в коментара си за имотите, струващи милиони, на кмета на община Хасково. Смисълът на проверката обаче е да се установи колко е придобил по време на мандатите си, добави той. Трябва да се установи дали този човек е забогатял в следствие власт или в следствие на предприемчивост. Прокуратурата трябва да установи как са натрупани парите му и дали това е станало много бързо. У нас обаче проверките се правят, за да не докажат истината, категоричен беше той.
      Има много случайности в сделките на кмета и близките до него хора. Този кмет влиза в изборите като кандидат на СДС. Проверете и другите кандидати на партията, като Христо Бисеров, например, предложи Андреев.
      Вие, БСП, СДС, създавате проблемите пред народа, заяви депутатът, обръщайки се към опонента си в студиото Чавдар Георгиев, депутат от БСП-Лява България. Вие създавате кметове-олигарси. Това е един пример за кмет-олигарх.
      На много места политиката е минала на втори план, обясни още той. Тя само е параван. Много лесно всичко може да стане законно, ако общинският съвет е на негова страна.
      Има чадър над кмета на Хасково и аз свързвам този чадър с ДПС.
      Крайно време е да се помисли дали нещата със общинските съвети трябва да останат по този начин. Лошото е, че управниците започват да работят за себе си в един момент, а не за хората.
      Ето така се прави, заяви депутатът в коментара си относно друга порочна практика на кмета на община Хасково. Става дума за нарушаване на общинската поръчка за ремонт на стадиона в града. Оказва се, че първо е направен ремонтът, а след това е обявен и търгът за фирма-изпълнител. Тоест нещата са станали отзад-напред.
      Може да има прекрасни намерение, но законите трябва да се спазват, допълни той в коментара си относно казуса. По принцип обаче при този тип обществени поръчки има 20 или 30 на сто крадене на средства. Много малко кметове у нас могат да устоят на една обществена проверка. Това е проблем на цялата държава.
      За съжаление, не само Хасково е проблемът на държавата. Моделът се изразява с едно простичко изречение –ти на мене, аз на тебе, заяви в заключение депутатът.
      Ясно е, че кметът е свързан с дясното управление. Това заяви от своя страна другият гост на предаването по БТВ Чавдар Георгиев, депутат от БСП-Лява България. Но за съжаление, неговото управление е пагубно за общината. Нека проверим с какви средства е разполагала общината преди първия му мандат и сега.
      Благосъстоянието на кмета няма как да убеди хасковци, че е натрупано по честен път. Очевидно има разминаване между дейността на кмета като такъв и активите му.
      Конфликт на интереси е, когато кмет прави бизнес със семейството си, уточни още той.
      Ясно е, че действията на кмета на Хасково са за лична изгода, а не за интересите на общината, заяви в заключение депутатът от БСП-Лява България.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ