петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      МАСОВА ИМУНИЗАЦИЯ НА ДЕЦАТА В НЕПАЛ

      Жертвите от опустошителното земетресение в Непал от 24-ти април достигнаха 8 413, съобщиха от Червения кръст в Непал. Общо 17 576 души са ранени, а 260 все още не са намерени.Властите в бедстващата държава започват масова имунизационна кампания срещу дребната шарка.Опасенията са, че може да пламне епидемия заради влошените санитарно-хигиенни условия след опустошителното земетресение.
      На ваксинация подлежат близо половин милион деца. Инициативата е подета с помощта на Световната здравна организация и УНИЦЕФ. Причината е, че едно от всеки 10 непалчета не било ваксинирано срещу шарка.
      Световната здравна организация се ангажира да подкрепи здравната система в Непал. В страната ще се предлагат животоспасяващи услуги и ще се изградят подвижни здравни заведения, които да са устойчиви по време на извънредни ситуации. Това заяви регионалният директор на Световната здравна организация за Югоизточна Азия д-р Пунам Сингх.
      Световната здравна организация е разпределила над 1,1 милиона долара за спешни операции в Непал. Изпратени са 20 аварийни екипа, а така също и медикаменти и здравни консумативи за лечението на десетки хиляди души. Повече от 50 000 пациента са постъпили за лечение в болници в 14-те най-засегнати от земетресението области в Непал.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ