събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      ПРОКУРАТУРАТА РАЗСЛЕДВА КВЕСТОРИТЕ В КТБ

          Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство за умишлена безстопанственост срещу квесторите на Корпоративна търговска банка Станислав Лютов и Елена Костадинчев. Разследването е за това, че в периода от ноември 2014 г. до март 2015 г. двамата умишлено не са положили достатъчно грижи за запазване на повереното им имущество, съобщават от държавното обвинение.
          Това е и причината да последват значителни щети за банката. В съобщението се казва още, че престъплението представлява особено тежък случай и е в големи размери.
          В хода на разследването срещу двамата квестори е разпоредено да се установят всички договори, които са сключени с банката при преференциални лихвени проценти, както и изплатените по тях суми. Ще бъдат разпитани всички длъжностни лица, които имат отношение към процеса, както и вложители, които са получили средства от привилегированите депозити. Ще бъде изискана и цялостната документация за освобождаването на средства по договорите, а също така и самите договори.
          Назначена е и съдебно-финансова експертиза, а разследването ще се проведе от следовател на Софийска градска прокуратура.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ