петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      У НАС ЖИВЕЯТ БЛИЗО 7000 БЕЖАНЦИ, 90% ОТ ТЯХ СА СИРИЙЦИ

      България е дала убежище на 6935 чужденци през 2013 г. 6410 от тях са сирийци, а 430 са били без гражданство, сочат още изнесените данни на Евростат. Те бяха представени днес от Европейската комисия. Родината ни е приела 95 иракски бежанци през 2013 г.
      В ЕС има ръст с над 50% за миналата година спрямо предходната 2013 г. Убежище в рамките на съюза са получили общо 185 хил. души. От тях 37% са сирийци. По-голямата част от тях са взели статут на пребиваващи от Германия и Швеция. На второ и трето място по численост са гражданите на Еритрея и Афганистан. Освен Германия и Швеция, най-много бежанци са приемани в страните Италия и Франция. Наташа Берто от ЕК съобщи, че утре ще бъде представен план за въвеждането на квота за разпределение на имигрантите в рамките на съюза.
      Италия вече излезе с предложение да бъдат създадени бежански лагери в Нигер и Судан, които да спрат потока, идващ към Европа.
      Великобритания обяви бойкот на плана на Брюксел за определяне на квоти за бежанците, като заяви, че няма да участва в подобно разпределение, предаде Ройтерс. Страната допълва, че ще насочи усилията си към нелегалния трафик, а не към самите имигранти.
      За да влезе сила мярката на ЕС обаче трябва всички държави-членки на организацията да са съгласни с нея. От кралство Великобритания обаче обявиха, че няма да гласуват в тази инициатива. По тяхно мнение политиката на страната от години е отворена за всякаква приемственост на чужденци, но не и тя да бъде превърната в задължителна система.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ