понеделник, 23.09.24
5.8 C
София
14 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      КНДР планира да се откаже от ядреното разоръжаване

      КНДР планира да провежда твърда политика спрямо САЩ, включително да се откаже от преговорите за ядрено разоръжаване на Корейския полуостров. Това съобщи CNN, позовавайки се на източник в Пхенян.

      Събеседникът на телевизията е пояснил, че новите мерки на Пхенян ще бъдат своеобразен „Коледен подарък” за Вашингтон. Според източника Северна Корея цели да утвърди имиджа си на държава, притежаваща ядрено оръжие. В същото време тя едва ли ще пристъпи към изпитания на балистична ракета с далеч обсег, защото това може да навреди на отношенията й с Китай и Русия, а те са важни търговски партньори на Пхенян.

      Страната няма да се стреми към отслабване на санкциите, за да постигне икономическо развитие. Вместо това републиката ще се стреми съм самообезпечаване.

      Според CNN севернокорейският диктатор Ким Чен Ун е заел „изчаквателна позиция” заради процеса по импийчмънт на американският държавен глава Доналд Трамп. Телевизията пояснява, че Пхенян не желае преждевременна договореност с американския лидер, ако е голяма вероятността той да загуби президентските избори догодина.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ