събота, 21.09.24
16.3 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ЕКЗЕКУТИРА ДЕВЕТ ДЕЦА В СИРИЯ

          Джихадистката групировка „Ислямска държава“ разпространи запис на поредна масова екзекуция. 23-ма цивилни, сред които 9 деца, са били разстреляни в село близо до град Палмира в Сирия, съобщиха от сирийския център за наблюдение правата на човека. Жертвите са били част от семейства на местни държавни служители.
          Античният град Палмира е включен в списъка на ЮНЕСКО като световно културно наследство. Той е застрашен от терористите на „Ислямска държава“, които водят боеве в района със сирийската армия.
          Местните войници нанасят въздушни удари срещу екстремистите, а сраженията между джихадистите и силите на Дамаск се водят изключително близо от древния град. Световни организации се притесняват за опазването на културното наследство не само в Палмира, но и в други населени места, останали от асирийския период като Хатра и Нимруд.
          Вчера теротистите на „Ислямска държава“ установиха натиск над комплекса от сгради на местната власт в иракския град Рамади. Нападателите са издигнали своето черно знаме, след като правителствените сили са били принудени да се оттеглят под контрола на джихадистите.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ