петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      НАЙ-МАЛКО ТРИ ЖЕРТВИ ПРИ АТЕНТАТ В КАБУЛ

          Зареден с експлозиви автомобил избухна на 200 метра от летището в афганистанската столица Кабул в 9:00 часа местно време. Най-малко трима души са загинали, а 18 са били ранени, сред които жени и деца при самоубийствения атентат, заяви говорителят на афганистанското население на вътрешните работи Седик Седики. От министерството на отбраната съобщиха, че няма пострадали български военни.
          Жертвите са цивилни, въпреки че целта на атентатора е била чуждестранен военен конвой.  На три цивилни автомобила са нанесени поражения.    
          Това нападение се вписва в контекста на неспиращата борба между правителствените сили на Афганистан и талибанските бунтовници. В края на април талибаните започнаха настъпление като главната им мишена са чуждите сили в Афганистан. Припомняме, че при нощна атака в сряда, насочена срещу хотелски комплекс в Кабул, загинаха 14 души, от които повечето чужденци.
          В международната мисия на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа” участва и български военен контингент, наброяващ близо 110 военнослужещи, разпределени в Кандахар и Кабул. Те изпълняват задачи по охрана на летище Кандахар и съветване и подпомагане на армейски корпус от състава на Афганистанската национална армия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ