неделя, 22.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
18 C
Варна
Search Suggestions

      РАЗСЛЕДВАТ МАТУРИТЕ С ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ

      Изтичането на отговорите от матурите ще се разследва от икономическа полиция. Това каза вътрешният министър Румяна Бъчварова.
      Малко по-рано през деня стана ясно, че МОН ще сезира МВР по повод информациите за продажба на темите в социалната мрежа и отговорите за държавния зрелостен изпит по български език и литература, съобщи заместник-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева.
      Припомняме, че вчера една от родните телевизии показа репортаж, в който „продавач“ дава верните отговори по български език за 120 лева, а по география за 150 лева. Оказва се, че действително купените отговори съвпадат с верните.
      Междувременно във „Фейсбук“ група под името „Кандидат-студенти Софийски университет 2015“ от потребител с псевдоним Пейо Яворов се появи публикация: „Успех на всички утре. Дано сте ме научили добре.“
      Малко по-късно се падна Пейо Яворов със стихотворението „Ще бъдеш в бяло“. Отделно се появиха и други профили, кръстили се Елин Пелин и Иван Вазов, които написаха, че „няма да се паднат на матурата“.
      Кастрева коментира, че хората, които си позволяват да нарушават правилата като компрометират системата, трябва да бъдат санкционирани. Тя отрече темата да е изтекла от представител на министерството.
      Министътрът на образованието заяви още, че при размножаване на матурите участват няколкостотин души и се разпечатват над 50 000 екземпляра, защото толкова зрелостници са се явили на изпит. Кастрева допълни, че за провеждането на изпита са били ангажирани около 10 000 души.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ