събота, 21.09.24
14.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      РУСИЯ ОТКАЗВА СЪТРУДНИЧЕСТВО С БЪЛГАРИЯ

      Руската браншова машиностроителна камара е отказала да подпише споразумение за сътрудничество с колегите си от България. Това се казва в писмо-отговор на първия вицепрезидент на „Союзмаш“, депутатът от Държавната дума Владимир Гутенев, до председателя на Българската браншова камара – машиностроене Илия Келешев. Причината са санкциите на ЕС срещу Русия, редица спрени българо-руски проекти и появата на антируски настроения в България.
      Гутенев заявява, че „Сюзмаш“ подписва споразумения със сродни машиностроителни организации от други страни, които спомагат за разширяването на двустранните икономически връзки и на партньорското сътрудничество в редица области. Той допълва, че руските машиностроители „не могат да отчитат санкционната политика спрямо Русия на политическото ръководство на България“, като допълва, че тя се е отразила негативно на реализацията на редица съгласувани по-рано проекти, от които „Южен поток“, енергоблоковете за атомни електроцентрали, както и „снизхождението към формирането сред част от българските граждани на антируски настроения“, които не веднъж са осквернявали паметници на руски воини.
      Припомняме, че на 1 декември 2014 година, президентът Владимир Путин съобщи, че Русия прекратява проекта „Южен поток“ заради отказа на България да продължи строителството.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ