сряда, 25.09.24
15 C
София
14 C
Пловдив
14.1 C
Варна
Search Suggestions

      След смърт на български моряк в Китай: искат да върнат тялото разчленено (ВИДЕО)

      Българският моряк Георги Кьосев от Поморие е починал при мистериозни обстоятелства в Китай в началото на ноември миналата година. Съпругата му Катя Кьосева вече месеци наред не успява да прибере тялото. По думите на застрахователната фирма на корабособственика той е починал от инфаркт, но семейството му не вярва, защото Георги е бил в много добро здравословно състояние.

      Последното обяснение от китайските власти било, че пренасянето на тленните останки се забавило заради ограничението на полетите, наложено с цел ограничаване разпространението на коронавируса. 

      Смъртният акт, който е изпратен до семейство не е официален и също буди съмнение. Те не вярват на версията с инфаркта, а подозират, че е загинал при трудова злополука.

      „Притеснена съм, защото ми се каза, че е починал от инфаркт. Това не е вярно, защото той не е имал никакви здравословни проблеми и абсолютно никакви оплаквания. На 9-и сутринта разговарях с него, всичко беше нормално. Той беше в настроение. Няколко часа след това дойдоха и ми казаха, че е получил инфаркт и е починал“, това коментира Катя Кьосева в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“. 

      В становището изпратено до семейството пише, че тялото ще бъде репатрирано евентуално без мозък и без сърце. Корабособственикът, за който Георги Кьосев е работил е гръцки, а корабът е поел под панамски флаг. Те са в контакт със застрахователят, а главният проблем е завръщането на тялото. 

      „Все още водим кореспонденция. Ние искаме тялото да бъде върнато изцяло. Становището на корабособственика е, че от мозъка и сърцето са взети сегменти, които са нужни за аутопсията, затова няма да бъдат върнати, но аз задавам един логичен въпрос: Ако ни върнат така тялото ние как ще извършим повторна аутопсия“, това каза адвокатът на семейството Цветелин Замфиров. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ