събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      ИМА ЛИ РЕКЕТ ОТ СТРАНА НА АГЕНЦИЯТА ПО ХРАНИТЕ?

      Искаха ми такса „Спокойствие“ в размер на 10 000 лева на месец, за да продължим дейността си. Това се случи на среща в офиса на Агенцията. Това заяви Аладин Харфан, производител на дюнери и пилешко месо, в студиото на „Здравей, България“. Ние не сме перфектни в нашето производство, разбира се, продължи той, но това е рекет от страна на Агенцията по храните. Аз имам фабрика за пилешко месо, фурна за арабски хляб и транжорна, плюс още 28 обекта за бързо хранене, добави Харфан.

      При мен всеки ден ядат над 30 000 клиенти. Имаме над 20 млн. продажби. Дайте един сигнал от недоволен потребител от храната в „Аладин“, призова производителят. За миналата година имаме над 11 млн. клиенти, има ли дори една жалба от тяхна страна в Агенцията по храните, попита Харфан.

      След като миналата година ни бяха искани тези пари под формата на рекет започнаха едни постоянни проверки. Това заяви от своя страна Биляна Томова, мениджър „Бизнес развитие” във фирмата. Последната проверка, направена вчера установи, че нямаме съоръжение за топла вода. Това разбирате, че е абсурдно. Няма как да произвеждаме месо, ако нямаме подобно съоръжение. Това е изкривяване на информацията, категорична беше тя, тук говорим за корупция.

      Този човек дойде при мен, за да попита какво да направи, за да му тръгне производството. Аз му казах, че моите експерти могат да му помогнат да си направи констатация. Това заяви проф. д-р Пламен Моллов Изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните в студиото на предаването „Здравей, България“ по Нова тв. Агенцията по храните разпространи вчера снимки, на които ясно личи, че в дюнерите има червеи. Следователно няма никаква гаранция за продукта, който е произведен. Това застрашава всички наши близки, нашите деца.

      Не е възможно да вземаме месо без фактури, тъй като плащаме ДДС. Това не е вярно, добави Харфан в отговор на нападките от страна на изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните.

      Нека покажем протоколите на същите тези храни, добави Томова, Вие говорите лъжи. Това са документи, а тази снимка е направена неясно кога. Това е смешно. Г-н Моллов твърди, че взимаме месо без фактури, за да укриваме месо. Това също е абсурдно твърдение.

      Ако този господин има доказателства за корупция, нека ги подадат в полицията, призова от своя страна Моллов.

      Ние подадохме такава жалба в полицията, имаме и входящ номер, обяви Томова. След подаването им имаше по-малко проверки от страна на Агенцията. След устното предупреждение за рекет, проверките зачестиха.

      При всяка проверка е възможно да има следваща проверка, при която всичко да е наред. Проверките се правят от независими инспектори, обясни Моллов. Обяснявам ви, че има несъответствие при съоръженията за топла вода. Тези съоръжения явно са монтирани през нощта, защото същия ден нашите експерти установиха липсата им. Другите експерти на другия ден констатират наличието на съоръженията и пускат обекта, обясни Моллов.

      Моята работа е да опазвам здравето на хората. Според нас храната на „Аладин груп“ не е безопасна за потребителите, заяви в заключение той.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ