неделя, 22.09.24
23.5 C
София
25 C
Пловдив
24.3 C
Варна
Search Suggestions

      ВТОРА МАТУРА ЗА АБИТУРИЕНТИТЕ

      Точно е 8,00 часа днес започна втората матура за тазгодишните зрелостниците, която продължи четири астрономически часа. В 7,00 часа журналист изтегли Вариант 1 на задължителния държавен изпит на дванадесетокласниците.

      Тази година най-много са желаещите да се явят на изпит по Биология и здравно образование, а на второ и трето място се подреждат предметите География и икономика и Английски език.
      Днес се провежда и изпитния вариант за национално външно оценяване по математика за учениците от седми клас. Изпитът им ще започна в 10,00 и се състои в два модула. Първият съдържа 20 задачи със структуриран и свободен отговор и е задължителен за всички, а вторият се състои от 4 задачи с отворен отговор и е по желание.
      Припомняме, че преди два дни се проведе и матурата по български език и литература. И тази година зрелостният изпит не премина без скандални разкрития.
      След изпита една от родните телевизии показа репортаж, в който „продавач“ дава верните отговори по български език за 120 лева, а по география за 150 лева. Оказва се, че действително купените отговори съвпадат с верните.
      Междувременно във „Фейсбук“ група под името „Кандидат-студенти Софийски университет 2015“ от потребител с псевдоним Пейо Яворов се появи публикация: „Успех на всички утре. Дано сте ме научили добре.“
      По този повод министърът на образованието и науката Ваня Кастрева заяви, че изтичането на отговорите от матурите ще се разследва от икономическа полиция.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ